Onkyo TX-NR609

Onkyo TX-NR609
Onkyo TX-NR609
Beskrivning av Onkyo TX-NR609

Onkyo TX-NR609 är en högklassig THX-certifierad hemmabioreceiver med stöd för 3D som har 7.2 kanaler med hela 160 watt vardera och fullmatad med funktioner och stöd för allra flesta idag förekommande ljudformat. Onkyo TX-NR609 har en unik Spotify-funktion som ger dig tillgång till dina spellistor direkt i förstärkaren via nätverksanlutning.

Onkyo TX-NR609 stödjer HDMI-version 1.4 och har därmed stöd 3D-material, HDMI Thru i standby-läge och en audio return-kanal. Onkyo TX-NR609 har två uppspelningszoner, vilket innebär att du kan lyssna på olika ljudkällor i olika rum, t.ex. filmjud i vardagsrum och radio i köket. Onkyo TX-NR609 har även nätverksanlutning och USB-port. USB-porten ger en direkt digital anslutning för iPod eller iPhone, tillsammans med stöd för ljuduppspelning via USB från t.ex. USB-minne eller hårddisk. Via USB har Onkyo TX-NR609 även möjlighet att komma åt dina album från din iPod eller iPhone.

Onkyo TX-NR609 har skruvanslutningar för fem av kanalerna och fjäder-anslutningar för de bakre surroundhögtalarna. Det finns sex HDMI 1.4 anslutningar varav en på framsidan, 2 komponent video, en PC (RGB som kommer konverteras till HDMI av receivern) och 4 digitala ingångar m.fl. så anslutningar är det ingen brist på i Onkyo TX-NR609

Ett unikt samarbete mellan Onkyo och Spotify har resulterat i att du som har ett Spotify Premium-konto kan få tillgång till Spotify i din Onkyo TX-NR609. anslut din förstärkare till din tv via HDMI så har du tillgång till dina spellistor direkt i din tv, GRYMT…

Onkyo TX-NR609 stöder direktuppspelning via en nätverksanlutning och är kompatibel med Windows 7 och DLNA. När du är ansluten till nätverket, kan du mycket enkelt uppdatera receiverns firmware (vilket blir allt mer vanligt hos tillvekarna) och använda Onkyo’s free Remote App för iPod eller iPhone som fjärrkontroll för att styra Onkyo TX-NR609.

På den tekniska sidan har Onkyo TX-NR609 utrustats med ett ’Marvell Qdeo’ chip (vilket är samma som i Oppo BDP-93 Blu-ray spelare) och en uppskalning högre uppskalningsnivå än någon idag tillgänglig tv-apparat kan åstadkomma. Onkyo TX-NR609 har PLL jitter-reducering för att bevara signalens klarhet, förlustfri Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio, skärmdisplay för enkel justering av inställningar och Dolby ProLogic IIz och Audyssey DSX. Med Onkyo TX-NR609’s Audyssey 2EQ ställer du enkelt in ljudet anpassat för ditt rum med hjälp av en medföljande kalibreringsmikrofon.

Onkyo TX-NR609 levererar ett ljud av mycket hög kvalitet oavsett om du lyssnar på musik, ser på filmer eller spelar tv-spel, och ger en mycket dynamisk ljudupplevelse, och med ett nästan oändligt utbud av inställningsmöjligheter, som är mycket användarvänliga kan ljudbilden anpassas precis som du vill ha den.

Sammanfattning
Onkyo TX-NR609 har inte bara en imponerande prislapp, det är dess funktioner och tekniska prestanda som imponerar mest, framför allt Mavell Qdeo uppskalningen men även de 2 zonerna, de sex HDMI-ingångarna, USB-anslutningen och iPod/iPhone stödet.

Vi gillar verkligen Onkyo TX-NR609 som är så nära en komplett hemmabioreceiver man kan komma idag och med Spotify-stödet kommer den troligen att bli en riktig storsäljare. Onkyo har med Onkyo TX-NR609 återigen lyckats skapa en mycket slagkraftig hemmabioreceiver som inte lämar mycket kvar att önska.

Läs mer om Onkyo TX-NR609...

Sök bästa pris på Onkyo TX-NR609 hos: