Samsung UE46ES8005TAB

Samsung UE46ES8005TAB
Samsung UE46ES8005TAB
Beskrivning av Samsung UE46ES8005TAB

Samsung har tagit för vana att vara först ut på marknaden med nya tv-modeller varje år, så även i år, med sin nya 3D LED-TV Samsung UE46ES8005TAB har man gjort det igen, en ny imponerande prestation som mycket väl kan komma bli årets mest innovativa TV-apparat.

Samsung har med Samsung UE46ES8005TAB inte lämnat något åt slumpen i ansträngningarna att göra sitt nya flaggskepp på TV-markanden till den ultimata tv-apparaten och man har verkligen lyckas. Med en skärm som har en knapp centimeter bred ram och en mycket lyxig finish får den ett mycket uppseendeväckande utseende och även om den har blivit några millimeter tjockare än tidigare modeller är den fortfarande mycket tunn jämfört med andra apparater, så det må vara förlåtligt med tanke på innehållet. Om du inte tänker väggmontera TV’n så har Samsung UE46ES8005TAB fått ett nytt läckert designat fotstativ som verkligen sticker ut.

Nyckeln till Samsung UE46ES8005TAB’s framgång är den nya dual-core processorn som är utformad för att förbättra bildkvalitet, funktionalitet och hastighet på onlinetjänsterna. Utöver detta har Samsung UE46ES8005TAB givetvis stöd för aktiv 3D, och en liten intressant detalj är att det finns möjlighet att i framtiden uppgradera processorn till t.ex. en quad-core via en slot-in modul.

Trots att Samsung UE46ES8005TAB spinner vidare på Samsungs så populära supertunna design, har man ändå lyckats klämma in några nya revolutionerande funktioner. Den nyhet som sticker ut mest på Samsung UE46ES8005TAB är det uppseendeväckande nya kontrollsystemet, eller snarare de nya systemen eftersom det rör sig om flera nya sätt som du kan kontrollera din tv på. Samsung UE46ES8005TAB har nämligen både fått röststyrning, rörelsekontroll, och en ny moderniserad fjärrkontroll med touch-pad.

Samsung UE46ES8005TAB har som förväntat alla tänkbara anslutningsmöjligheter, bl.a. fyra HDMI, två USB, en Ethernet-port, inbyggd Wi-Fi, och en VGA ingång för PC. Dessa anslutningar ger dig möjlighet att nyttja några av de viktigaste funktionerna i Samsung UE46ES8005TAB, t.ex. Uppspelning av en mängd olika digitala media via USB och dessutom möjligheten att spela in tv-program till USB-enheter från den inbyggda TV-mottagaren. De fyra HDMI-ingångarna är alla v1.4, vilket är vad som krävs för att leverera Full-HD 3D från en kompatibel Blu-ray spelare. Via Ethernet & Wi-Fi anslutningarna kan du komma åt filer på nätverksanslutna DLNA-kompatibla enheter eller gå online med Samsungs senaste smarta tv-tjänst, som har förbättrats mycket jämfört förra årets modell.

De viktigaste och mest innovativa funktionerna i Samsung UE46ES8005TAB är de nya kontrollfunktionerna. Först ut är rörelsesystemet där du kan använda rörelser med handen för att styra markören på skärmen, stänga handen för att välja ett alternativ där markören är eller ändra volymen eller byta kanal. Detta system verkar ganska oprecist och ganska tröttande att använda. Mer användarvänliga är röststyrningen och pekplattan. Den röststyrda kontrollen i synnerhet, förutom att ha rimligt stort utbud av specifika kommandon är röstigenkänningsprogrammet tillräckligt sofistikerat för att identifiera ganska komplexa och slumpmässiga ord, så länge du uttalar dem tydligt, vilket är ett mycket bra sätt att mata in text vid t.ex. sökning på Internet.

Pekplattan på Samsung UE46ES8005TAB’s fjärrkontroll underlättar betydligt och gör hanteringen mycket snabbare jämfört med att flytta runt markören med de vanliga riktningsknapparna. Samsung har även inkluderat en mikrofon i fjärrkontrollen så att du kan utföra röstkommandon i en normal samtalston istället för att behöva skrika åt din tv.

Har du inte redan blivit såld på Samsung UE46ES8005TAB bara genom dess design och gedigna lista med funktioner så kommer dess bildkvalitet säkerligen göra dig helsåld. Samsung UE46ES8005TAB levereras med en mycket levande bild med ljusstyrka, färg och kontrast högt uppställda, vilket resulterar i en bild som sticker ut som ingen annan, och slår dig med en visuell blandning av dynamik, skärpa och nästan skrämmande intensiva färger. De flesta kommer troligen att trivas mycket bra med denna inställning, men vill du ha en lite lugnare bild finns det en uppsjö av inställningsmöjligheter så att du kan anpassa bilden efter tycke och smak.

En annan bildfaktor som verkar dra nytta av övergången till dual-core processorer är Samsung UE46ES8005TAB’s rörelsebearbetning, vilken på tidigare modeller varit lite av en akilleshäl som skapa oönskade bieffekter, men på Samsung UE46ES8005TAB har detta märkbart förbättrats. Den ökade processorkraften i Samsung UE46ES8005TAB bidrar också till att förbättra dess uppskalningsprestanda, som skickligt klarar att lägga till detaljer och samtidigt ta bort videobrus.

3D-bilden på Samsung UE46ES8005TAB är superb, och mer dynamisk än vi någonsin har sett på en LED 3D-TV och de oönskade skuggeffekterna som tidigare modeller lidit av har märkbart förbättrats. Även 3D-bilden drar nytta av den ökade prestandan i processorn eftersom man även där kan använda rörelsehanteringen vilket gör bilden klarare, mer engagerande och mindre tröttande. Den enda allvarliga bristen med 3D-bilden är att ljusstyrkan ökas vid 3D visning, vilket orsakar att bakgrundsbelysning blöder igenom i hörnen vid mörka scener. Du kan minska detta problem genom att minska bakgrundsbelysningen men detta tar oundvikligen bort en del av 3D-effekterna också, framförallt de som stickar ut ur tv’n.

Samsung har givetvis även förbättrat ljudet från Samsung UE46ES8005TAB jämfört med tidigare modeller, vilket är en bedrift, med tanke på de fysiska förutsättningar som finns i en så platt tv. Men bara för att ljudet är bättre än tidigare modeller betyder det inte att det är på något sätt lysande, ljudet kan aldrig matcha den fantastiska bilden från en sådan här tv, för det krävs i varje fall ett hemmabiosystem med surround och subwoofer.

Sammanfattning:
Samsung UE46ES8005TAB är Samsungs mest kompromisslösa tv hittills. Med en design som är lika djärv som dess djärva, dynamiska bild, kommer du inte att bli missnöjd. Visserligen behöver bilden dämpas något för normal visning, men när det är gjort det är bilden minst lika imponerande. Dessutom har Samsung UE46ES8005TAB ett revolutionerande gränssnitt och massvis med praktiska funktioner som gör din tv till en enhet som klarar det mesta du vill göra när du kopplar av i tv-soffan. Samsung UE46ES8005TAB är ett mycket bra köp och även om den är i den övre prisklassen är den väl värd sina pengar och ger sen konkurrenter en rejäl match. Vi kan inte ge Samsung UE46ES8005TAB något annat än högsta betyg.

Läs mer om Samsung UE46ES8005TAB...

Sök bästa pris på Samsung UE46ES8005TAB hos: