Pioneer BDP-320

Pioneer BDP-320
Pioneer BDP-320
Beskrivning av Pioneer BDP-320

Pioneer lanserade 2009 två nya Blu-ray spelare, Pioneer BDP-320 och den lite billigare BDP-120. Skillnaderna mellan de båda spelarna är hårfin, båda är BD-Live kompatibla, även om Pioneer BDP-320 har 1GB minne integrerat i spelaren, till BDP-120 har man däremot skickat med ett 1GB USB-minne.

Något som är ännu viktigare för hemmabioentusiaster med icke-HDMI utrustade receivers så har Pioneer BDP-320 analoga ljudutgångar för 5.1 eller 7.1-system. Pioneer BDP-320 har givetvis intern avkodning av alla avancerade ljudformat inklusive Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution och DTS-HD Master Audio.

På baksidan finns nätverksanslutning och en USB-anslutning var funktionalitet är något begränsad. Till exempel kan USB-porten användas för för att utvidga det inbyggda minnet som används för BD-Live innehåll men du kan inte komma åt bilder, musik eller videofiler från USB-minnet

Nätverksanslutningen tillåter spelaren att ansluta till webbplatser för att hämta BD-Live innehåll men du kan inte utnyttja ditt hemnätverk med denna spelare eller hämta material från tex Youtube som flera andra Blu-ray spelare erbjuder.Med Internetanslutningen kan du även ladda ner firmware-uppdateringar från Pioneers hemsida.

Fjärrkontrollen har inte bakgrundsbelysning, vilket inte brukar ses som en stor nackdel men jag hade problem med att läsa några av de små bokstäverna i svagt ljus, jag skulle också föredra om vissa av knapparna var större. Förutom det är layouten förnuftig

Med Pioneer BDP-320 tar det relativt lång tid att ladda filmen vilket är en nackdel jämfört med många andra spelare på marknaden som är betydligt snabbare.

Pioneer BDP-320 erbjuder ett antal bild och ljud-justeringsmenyer, men om du inte vill gräva i undermenyer, finns”Setup Navigator” funktionen. I grund och botten, så kan du svara på några frågor om ditt system och BDP-320 är inställd och klar.

Du kan också välja ljudutgångens inställningar. För den oinvigde kan alla begrepp som DTS-HD och Linear PCM vara lite förvirrande, men Pioneer BDP-320´s manual är välskriven och informativ om dina alternativ.

Det första intrycket av Pioneer BDP-320 är häpnadsväckande, ljud och bild vid uppspelning av Blu-ray skivor är oklanderlig, bildernas skärpa, svärta, färg och kontrast gör filmerna mycket levande.

Slutligen, låt oss tala om ljud, med ljudprocessor inbyggd i Pioneer BDP-320, tar ljudet sin rättmätiga plats vid sidan av bilden. och klarar av alla förekommande ljudformat både för intern avkodning och som bitstream till din receiver.

Pioneer BDP-320är i den övre divisionen för BD-Live Blu-ray spelare. Bild och ljudkvalitet i denna Pioneer är av absoluta toppklass och även om den saknar vissa funktioner som borde varit med så är den ett mycket bra köp.
Om du inte behöver 7.1 analoga ljudutgångar, rekommenderar jag dock den något billigare Pioneer BDP-120.

Läs mer om Pioneer BDP-320...


Sök bästa pris på Pioneer BDP-320 hos: