Panasonic DMP-BD60

Panasonic DMP-BD60
Panasonic DMP-BD60
Beskrivning av Panasonic DMP-BD60

Panasonic’s Blu-ray spelare från 2009 omfattar två modeller: Den lite enklare DMP-BD60 och Den vassare DMP-BD80. Vi kan också nämna att det även finns en Blu-ray/VHS kombinations spelare, DMP-BD70V men ej ännu på den svenska marknaden.

Panasonic DMP-BD60 är en Profile 2.0 spelare som stödjer BonusView / bild-i-bild-uppspelning och BD-Live och erbjuder både intern avkodning och bitstream överföring av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio.

Den stora Nyheten i årets Blu-ray spelare är Panasonics Viera Cast webbplattform som först dök upp i några av företagets plasma HDTV förra året. Viera Cast låter dig strömma Amazon video-on-demand-innehåll (inklusive HD titlar), tillgång YouTube, visa Picasa webbalbum med mera.

När det gäller videoanslutningar erbjuder DMP-BD60 HDMI, komponentvideo och kompositvideo videoutgång. Inställningsmenyn innehåller alternativ för 1080p/24 om din TV accepterar denna signaltyp, när du aktiverar funktionen, kommer spelaren alltid visa 1080p/24 när det finns tillgängligt på Blu-ray-skivor.
Om din TV´s bild jinställningmöjligheter är begränsade, erbjuder DMP-BD60 fem bildlägen, inklusive ett inställbar läge där du kan justera kontrast, ljusstyrka, skärpa, färg, gamma och brusreducering.

Ljudutgångarna inkluderar HDMI, optisk digital och 2-kanals analog.
Denna modell saknar de 7.1-kanals analoga ljudutgångar som finns i BD80 och är därför inte en idealisk lösning om du har en äldre receiver utan HDMI eller digital ingång.
Som jag nämnde har DMP-BD60 intern Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio avkodning, och klarar dessutom att överföra högupplösta ljudformat i sin ursprungliga form i bitstream via HDMI till din receiver för avkodning.
Spelaren erbjuder ett fåtal specialiserade ljudkontroller, såsom Virtual Surround, Night Surround och Dialogue Enhancer.

DMP-BD60´s skivenhet kan spela upp BD, DVD, CD audio, AVCHD, MP3 och JPEG-uppspelning. På baksidan finns en Nätverksanslutning för BD-Live och Viera Cast samt snabba firmware-uppdateringar.

DMP-BD60 har inget internt minne, så en extern lagringsenhet krävs för att hämta BD-Live innehåll, en SD-kortplats finns för detta ändamål, men SD-kort måste köpas separat.
SD-kortplatsen stödjer också uppspelning av JPEG-och MPEG-2/AVCHD video.
Årets Blu-ray modeller har också en USB-anslutning, men det är inte ett alternativ för BD-Live förvaring, utan den tillåter endast uppspelning av MP3-och JPEG-filer.

Fördelar
-Panasonic DMP-BD60 klarar 1080p/24 uppspelning av Blu-ray-skivor.
-Spelaren har intern Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio avkodning och kan överföra dessa format i bitstream form via HDMI.
-Den stöder BD-Live innehåll och kan spela bild-i-bild bonusmaterial.
-Med tillägget Viera Cast kan du strömma filmer och TV (inklusive HD titlar) med Amazons video-on-demand tjänst. Du kan också komma åt YouTube och Picasa webbalbum.
-SD-kortplatsen och USB-porten möjliggör enkel uppspelning av digital musik, filmer och bilder.

Nackdelar
-Panasonic DMP-BD60 saknar 7.1-kanals analoga ljudutgångar, så det är inte det bästa valet för den som äger en äldre receiver utan HDMI.
-Spelaren saknar internt minne, och Panasonic inte levererar ett SD-kort för lagring av nedladdningsbara BD-Live innehåll.
-Spelaren har inte trådlös anslutning till hemmanätverket
-Usb-anslutningen stödjer inte lagring av BD-Live innehåll.

Sammanfattning
Panasonic DMP-BD60 är en välutrustad Profile 2.0 Blu-ray-spelare till ett konkurrenskraftigt pris. Den har de flesta Blu-ray-funktioner du behöver, såsom BD-Live funktioner och intern högupplöst ljudavkodning, och har Panasonics Viera Cast funktion för att titta på strömmande VOD innehåll.

Läs mer om Panasonic DMP-BD60...


Sök bästa pris på Panasonic DMP-BD60 hos: